Aleksandra Majkić o govoru Milojka Pantića na protestu u Kikindi: U pogrešnom gradu priča o podelama

Na govor sportskog komentatora Milojka Pantića na protestnom skupu u Kikindi u petak, reagovala je poslanica SNS i potpredsednica Gradskog odbora Aleksandra Majkić.

Perjanica Saveza za vešanje i silovanje neistomišljenika, novinar Milojko Pantić, na protestu u Kikindi, izjavio je da Srbija nije dom predsednika Aleksandra Vučića i poručio mu da je njegov dom u Čipuljićima kraj Bugojna, a da je Srbija dom “Srbijanaca” i „Vojvođana“. Doći u Kikindu gde zajedno žive “Lale”, “Bosanci”, ”Srbijanci”, Hercegovci, Mađari, Rumuni, Romi, u grad gde se “zimski” praznici slave od Svetog Nikole do Svetog Jovana, gde se ide na “katolički” Božić kod komšije, bez obzira što niste iste veroispovesti, gde katolici slave imendan da bi pozvali sve one pravoslavce kod kojih su tokom godine išli na krsnu slavu, doći u grad koji svakom gostu širom otvara vrata i izjaviti tako nešto je, u najmanju ruku, bezobrazluk. Šta bi rekao Milojko i oni koji su ga doveli – Željko Bodrožić, Zoran Milešević i Miki Panić – gde je moj dom, pošto mi je majka Mađarica, a otac Srbin iz Bosne? I šta misle da urade po tom pitanju, ako ja tvrdim da je Srbija moj dom? I šta će sa svima koji žive u Kikindi, a vode poreklo iz Bosne, Hrvatske, Crne Gore, ili bilo kog kraja sveta, a tvrde da je Srbija i njihov dom? Kakvu tek poruku šalju ti nesrećnici srpskom narodu u Republici Srpskoj? Neka objasne Milojku oni koji su ga doveli u Kikindu ko živi u Nakovu, Banatskom Velikom Selu, Novim Kozarcima, Ruskom Selu… Neka prošeta ulicama tih kikindskih sela i neka njima kaže da Srbija nije njihov dom. Srpska napredna stranka nikome neće prebrojavati krvna zrnca i utvrđivati poreklo, nacionalnost, veru, rasu, niti bilo šta drugo i deliti građane Srbije ni po kom osnovu. U tome je razlika između njih i nas. Mi želimo normalnu i razvijenu Srbiju, a gospodinu “novinaru” poručujemo da je pogrešan grad izabrao, da priča o podelama– ističe Majkić.

Sportski komentator Milojko Pantić održao je govor na protestu opozicije “Jedan od pet miliona” u petak u Kikindi gde je, između ostalog, poručio:

Uzurpator svega postojećeg u Srbiji izjavio je u Šapcu da je cela Srbija njegov dom. A ja mu u vaše ime, prijatelji slobodne i demokratske Srbije, poručujem- tvoj dom je u Čipuljićima kod Bugojna u Bosni. A Srbija je dom nas Srbijanaca koje si ti sa svojim državnim razbojnicima zarobio i naših Vojvođana kojima si uzeo autonomiju– naglasio je Pantić (dole VIDEO).