Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi

Kikinđani, prepoznatljivi po svojoj humanosti, odazvali su još jednoj humanitarnoj akciji pod nazivom “Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi”. Akciji prikupljanja odeće i obuće za decu i odrasle slabijeg materijalnog stanja priključilo se dosta sugrađana. Đurđina Jerinkić, diplomirana pravnica koja je pokretač  u Kikindi kaže da je ideju dobila preko društvenih mreža.

-Sve se odvija na principu dobrovoljnosti. Ono što je najvažnije to je da su Kikinđani pokazali da imaju veliko srce i veoma sam ponosna na sve naše sugrađane i sugrađanke – istakla je Đurđina Jerinkić.

Na parkingu u ulici Ive Lole Ribara 42b odeća se može doneti ili uzeti od osam do 17 sati. Donosi se mahom topla odeća, a najviše je zimskih jakni, mada ima i odeće za bebe, šalova, džempera. Oni koji nemaju uzimaju samo najneophodnije.

Ukoliko preostane odeće, sve će biti donirano Crvenom krstu, jer ova humana organizacija tokom čitave godine pomaže socijalno ugroženima.

Dajana Zarić, predsednica Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta za našu televiziiju kaže da je u ovom momemntu najneophodnija zimska odeća, a naročito obuća za decu i odrasle.

I Udruženja žena iz Kikinde i Iđoša u okviru humanitarnog rada prikupljaju odeću. Krajem novembra donirana je odeća Straom domu Gerontološkog centra.