Ljubav prema notama je presudna, kada je muzika u pitanju

U kikindskoj Osnovnoj muzičkoj školi „Slobodan Malbaški“ dve godine sa decom, kada je odsek gitara u pitanju radi nastavnik Marko Radojković. Došavši iz Niša, kako je za našu tv kuću rekao, u Kikindi je našao izvor pravih malih talenata, sa kojima voli da radi, budući da su rezultati očigledni, što pokazuju visoki plasmani na gotovo svim takmičenjima.

 

Kako ovaj prepoznati talenat, kada je muzika u pitanju i to u širokim krugovima tumači, u naše, gradu je našao potreban mir i spokoj. Uživa u radu i u obuci mladh talentovanih sugrađana, a najviše mu se dopada da dete pohađajući Muzičku školu ispunjava neka svoja nadanja, a ne samo želju svojih roditelja. Sam je počeo da se bavi muzikom kada je imao 6 godina. U nastojanjima da odvoji pravi talenat od izvikanih priča i komercijalizaciji kada je muzika u pitanju, ovaj mladi umetnik ima podosta oštar stav.

 

Marko Radojković je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu četvrta godina, a radi u kikindskoj muzičkoj školi drugu godinu, gde je stekao ugled izuzetnog nastavnika, vrlo posvećenog radu sa decom. Ono što ga još krasi to je velika kolegijalnost, a kako tvrde drugi nastavnici, nije mu teško da uz muziku završi radni dan, recimo, prateći tenora Tibora Hevešija, u poznatim numerama.