10. rođendan KAF “Mamuti”

Deseti rođendan članovi “Mamuta “ obeležili su 20. januara. U toku su pripreme za predstojeću sezonu, a među najvažnijim zadacima u ovoj godini biće podmlađivanje sastava.

 

 

 

 

 

 

-Počeci su bili teški i još uvek je tako, ali za ovih deset godina uspeli smo da budemo deo sportske mape Kikinde i države. Prošle godine uspeli smo da se plasiramo u prvu ligu što je najveći klupski uspeh. Ipak zbog nedostatka finansija razmišljamo o tome da ipak ostanemo u drugoj ligi – istakao je Aleksandar Aćimov, osnivač KAF “Mamuti”.

U klubu treniraju deca osnovnoškolskog uzrasta do seniora u srednjim godinama. Trenutno ima osamdesetak članova raspoređenih u juniorsku i seniorsku selekciju, a tu su i kategorije za dečake mlađe od 15 godina i žene svih uzrasta .

-Američki fudbal mogu da treniraju svi i svi su dobrodošli. Nije grub toliko kako izgleda. Ambicije su nam oformimo jak tim jer je došlo do smene generacija – dodao je Branislav Fekete, trener KAF “Mamuti”.

Tokom zime treninzi se obavljaju subotom u sali OŠ “Sveti Sava” od 16 sati i 30 minuta i nedeljom od 14 časova u balonu kod stadiona OFK “Kikinda”.