68 stipendija za najbolje kikindske studente

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov potpisao je ugovore sa 68 studenata koji su, zahvaljujući odličnim rezultatima tokom dosadašnjeg školovanja i studiranja, stekli uslov za dobijanje bespovratnih novčanih sredstava Grada Kikinde, u mesečnom iznosu od 8500 dinara.

Od podnetih 112 odobreno je 68 zahteva za stipendiranje studenata, koji će primati stipendiju u iznosu od 8500 u trajanju od deset meseci. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Kikinde, a za njih su mogli da konkurišu studenti prve i viših godina fakulteta, s prebivalištem u Kikindi i uz  kriterijume koji se tiču, pre svega, postignutih rezultata i uspeha tokom školovanja. Gradonačelnik Pavle  Markov je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da pozdravi mlade buduće akademske građane:

-Kada dobijem informacije o svršenim studentima, pokušavam da sa najboljima obavim razgovor, da se upoznam i da, ukoliko je to moguće, eventialno pomognem oko odabira posla.  Nemam  tu moć da delim posao, ali mogu da pomognom, ukoliko je to do Gradske kuće, prilikom odabira zanimanja kao vrlo bitnog segmenta u životu mladih ljudi. Mi u tu svrhu imamo niz programa, koje sprovodimo. Jedan od njih je i ovo stipendiranje. Ove godine je visina stipendije 8500 dinara. Ja vrlo dobro znam da to nije novac koji vama može da obezbedi nesmetano studiranje i koji će da napravi ne znam kakav iskorak u vašem učenju, ali jeste način da pokažemo, ukoliko je to moguće, uvažavajući sve ostale obaveze koje imamo, da vodimo računa o vama i da vas, mogu tako da kažem, pomno pratimo.

Dobitnici stipendija smatraju da je ovo za njih svojevrstan podstrek te da je lepo znati da su na ovakav način cenjeni i prepoznati od strane grada i države. Roditelji su svesni koliko je svaka pomoć dobro došla i cene nastojanje grada da kroz stipendije podrži trud njihove dece. 68 akademaca iz Kikinde potpisali su ugovor čime im je osigurano pravo na stipendiju. Da podsetimo stipendija je 2016. godine bila 7000 dinara, 2017. i 2018. godine 8000, a ove godine kikindski studenti će biti stipendirani iznosom od 8500 dinara.