5. ribolovni kamp na “Ribolovačkom carstvu”

Udruženje sportskih ribolovaca „Šaran“ petu godinu zaredom organizovalo je  revijalno ribolovačko takmičenje, u kom su učestvovala  deca i roditelji Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Kikinda,  na prelepom zaštićenom području “Ribolovačkog carstva”. Druženje i takmičarski duh podržao je grad, koji godinama unazad daje svoj doprinos kako bi ovaj prirodni revir ostao u svoj svojoj lepoti. Kako je navela i zamenica gradonačelnika, Bosiljka Srdić, ovo je dobar način da  takvo prirodno bogatstvo na pravi način i koriste  svi sugrađani.

Zamisao ovogodišnjeg susreta je da se osim druženja organizuje i neka vrsta malog takmičenja u pecanju, rekao je i predsednik Udruženja „Šaran“ Zoran Popov. Inače,  Udruženje  često organizuje  druženja sa decom, kao i edukacije o ribolovu, ali i neki vid  skretanja  pažnje najmlađima o važnmosti druženja sa prirodom i očuvanja prirodne i zdrave sredine.

Oko 17 dece, su uz učešće i porodice bili deo ove današnje saradnje. Kako je navela direktorica Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ Vesna Stanaćev, druženje ima i neku vrstu terapije, koja je vrlo bitna za sve članove Centra. Dobro raspoloženja, ali i po koji ulov bili su bilans ovog junskog dana, u kom su svi uživali.

Nakon takmičenja svim učesnicima, među kojima su pejedini upecali i više od pet riba, uručene su zlatne medalje, koje su dodatno stimulisale radost na licima ovih malih – velikih ljudi. Prijatna atmosfera i veseo razgovor, uz ručak, bili su završnica druženja dva udruženja, koja nameravaju da ovakve susrete organizuju svake godine. Inače „Šaran „ broji oko 600 članova, od kojih je oko 50 stalnih i aktivnih  članova, koji vode računa, kako bi “Ribolovačko carstvo” ostalo oaza mira.