5. Memorijalni rukometni turnir “Aleksa Đukanov”, u Mokrinu

Memorijalni rukometni turnir u Mokrinu, nazvan po imenu nastavnika Alekse Đukanova, koji je 1953 osnovao muški i ženski rukometni klub „Crvena zvezda“ organizovan je peti put. U okviru turnira nastupile su ekipe iz Kikinde, Novog Kneževca, Ade, Senta, Ruskog Krstura i Mokrina.

Turnir u Mokrinu okupio je više od 150 sportista, članova muških i ženskih rukometnih klubova. Petu godinu turnir je mesto na kom se popularizuje ovaj sport. Učestvovali su devojčice i dečaci mlađih kategorija i kako je naveo trener i organizator turnira Igor Knežev priredili pravo rukometno zadovoljstvo brojnim gledaocima:

-Rukomet je sport koji je dosta atraktivan, pa se mladi često opredeljuju baš za tu vrstu sportskih aktivnosti. Ovde rukomet igraju i dečaci i devojčice. Grad je uvideo da je ovaj sport vrlo omiljen ovde pa nam je i pomogao.

Član GV Miodrag Bulajić i sam dugogodišnji sportista smatra da nije dovoljno samo prepozneti predispozicije i talenat kod dece, već je potreban rad, zalaganje i želja da se u sportu istraje:

-Ono što je potrebno da bi se došlo do vrhunskih rezultata je posvećen, stručan  rad sportskih stručnjaka, ali i zalaganje dece. Posebno bih istakao ovom prilikom  da grad podržava napore klubava i  organizaciju ovakvih turnira.

Duga je tradicija, kada je rukomet u Mokrinu u pitanju, mišljenja je i Nemanja Dukatarov, predsednik muškog Rukometnog kluba “Crvena zvezda” i prvotimac “Kikinde Grindex”, a sam turnir je jedan od načina da se što više dece bavi rukometom.

Turnir koji je obeležio petogodišnjicu kontinuitanog održavanja bio je revijalnog karaktera , a svim ekipama su organizatori su namenili pehare