33. manifestacija”Dani ludaja”predstavljena na Beogradskom Manifestu

Na ovogodišnjem Beogradskom Manifestu, najvećem porodičnom festivalu u regionu, Kikinda je predstavila svoju turističku ponudu. Ovoga puta grad su u kulturnoumetničkom programu predstavili članovi ADZNM “Gusle”, zatim rok bend “ŠOK”, kikindske Gimnazije “Dušana Vasiljev” i starija grupa hora “Čuperak”.

Beogradski Manifest, koji se prethodnih godina pozicionirao kao jedinstvena platforma za promociju manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona i ovoga puta je dočekao sve predstavnike gradova koji su imali šta da pokažu, rekla je koordinatorka manifestacije Ljiljana Vukotić i dodala da više od 60 gradova na prostoru Kalemegdana ima  mogućnost da iznese svoju bogatu ponudu:

-Dobrodošli na četvrti Beogradski  Manifest. Tokom ove manifestacije, bogata ponuda velikog broja gradova i opština. Zato smo ovde i danas, na štandu Kikinde i najavljujemo jednu lepu tradicionalnu manifestaciju “Dani ludaje”koja će se održati od 20 do 23. septembra. Što se Manifesta tiče, mnoštvo programa i ovoga puta. Imali smo lepu kampanju, “Manifestuj se-svaka limenka se računa” u okviru koje smo prikupili 21 hiljadu limenku, od koje će sav prihod ići u humanitarne svrhe.

Kikindski štand je na  autentičan i šarmantan način tokom sva tri dana privlačio svojom zanimljivom ponudom. Dobro osmišljena i transparentno prikazana gastronomska i kulturnma obeležja Kikinde bili su razlog što su predstavnici našeg grada imali posla tokom sva tri dana. Interaktivno druženje, navela je Jasmina Milankov ispred Gradske uprave, koje je uspostavljeno tokom prezentacije Kikinde, vrlo je bitno  za prezentaciju svega zanimljivog što naš grad nudi:

-Vreme je lepo, Beograđani su išetali porodično na Kelemegdan, tako da to upotpunjuje  sliku današnje manifestacije. Ljudi se sećaju ovakvih promocija. Sedeti  ispred štanda  i deliti flajere je nešto što je prevaziđeno. Moramo prići svakom gostu, ponuditi mu ono čime možemo da se podičimo, a imamo dosta toga.

 

Program koji se mogao čuti iz Gornjeg grada Beogradske tvrđave bio je ispunjen dečjom grajom i zvucima Srbije, kao i programom, koji su pripremili brojni učesnici iz zemlje i inostranstva. Izvedeno je preko 30 programa, a među njima Kikinda, koja je ove godine u Beograd, u duhu ovogodišnjeg Manifesta, čija je tema “mladost” dovela baš mladu ekupu. Zvuci roka, privukli su staro i mlado.

Gastronomska ponuda grada je oduševila posetioce, koji su sa uživanjem degustirali čuvene kikindske pogačice s čvarcima i još čuveniju pitu bundevaru.

U brojnim radionicama svoju kreativnost je iskazalo na hiljade mališana, a ispred našeg štanda najmlađi su imali mogućnost da prave razne oblike od gline. Tamburaški orkestar upotpunjen članicama folklorne sekcije “Gusala” pravili su celodnevnu prijatnu i gostoprimljivu atmosferu, koja je navodila potencijalne posetioce da od 20 do 23 septembra budu deo kikindse manifestacije „Dani ludaja“.