Centar lepih veština i „Brainobrain“ udružili snage na kampu „5 to 10“

Poslednje dane letnjeg raspusta grupa kikindskih mališana provela je radno i kreativno.

Ovoga puta u Centru lepih veština edukatori su, u okviru kampa „Od 5 do 10“, decu učili osnovama engleskog jezika i NLP sistema učenja. Evo šta su polaznici izdvojili kao najinteresantnije segmente petodnevnog druženja:

-Učili smo engleski i zabavljali se. Igrali smo igre memorije i društvene igre. Volela bih i kod kuće da ih igram. Engleski učim u školi, ali je ovde svakako bilo zabavnije, kaže Emilija Milošev, dok njen drug David Kovač dodaje:

 

-Bio sam i na prošlom kampu. Ovoga puta sam naučio engleski i ponovo smo se dobro zabavili. Učenje engleskog je ovde interesantnije, jer se ovde igramo i slobodniji smo.

Na kampu su bile i sestre Anastasija i Aleksandra Poučki, koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država. Leto su provele u Kikindi, odakle su i njihovi roditelji, a na kampu su upoznale nove drugare i zabavljale se. Ovo je bila dobra prilika da one usavrše svoj srpski jezik, ali i da pomognu malim Kikinđanima da lakše savladaju engleski:

-Pravili smo maske životinja. Ja sam napravila masku zeke, jer je on moja omiljena životinja, istakla je Anastasija.

Kamp „Od 5 do 10“ zajednički je projekat Centra lepih veština i „Brainobrain“-a:

Ovaj kamp bio je tematski posvećen engleskom jeziku i NLP-u. NLP ili Neuro lingvističko programiranje je savremena metoda u kojoj pomažemo deci da na malo drugačiji način zavole učenje, razvijaju samopouzdanje i mnoge druge veštine. Sve to radimo kroz interaktivnu radionicu, koje su vrlo zabavne i deca baš uživaju. Uživali su i u engleskom, pa mislim da će utisci i sa ovog kampa biti jako lepi, objašnjava Marijana Bjelić iz „Brainobran“-a.

Profesorica engleskog jezika Branislava Vujović istakla je da je bio pravi izazov raditi sa kamperima, posebno što je najmlađa polaznica imala svega četiri i po godine:

-Kada je jezik u pitanju, obzirom na uzrast, nema mnogo pisanja. To su sve kraće aktivnosti, aktivnosti koje su njima omiljene i poznate. Sve se radi kroz pesmicu i nezaobilazno crtanje. Njima je zaista zabvavno, oni su srećni i ja sam prezadovoljna. Ono što je planirano je i izvedeno tematski.

U Centru lepih veština ističu da su oba letnja kampa bila i više nego uspešna. Zato je pred njima zadatak da naredne aktivnosti namenjene mališanima budu makar jednako inspirativne i kvalitetne.