“Blik produkt” zapošljava radnike i ulaže u novu tehnologiju

“Blik produkt” iz Kikinde dobio je bespovratna sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom novog investicionog projekta od Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Iznos od 4,7 miliona dinara biće utrošen na zapošljavanje deset radnika metalske i elektro struke u naredne tri godine.

 

-Na našem tržištu nema obučenih radnika potrebnih “Blik produktu” za dalji razvoj. To prevazilazimo tako što sami obučavamo kadrove – istakao je Zoran Jarić, izvršni direktor .

 

 

 

Firma koja se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom višeslojnih barijernih folija i kesica koje svoju primenu nalaze u prehrambenoj, hemijskoj i farmaceutskoj industriji, na tržištu je prisutna već tridesetak godina i ima postepen, ali konstantan razvoj. Osim u prostor “Blik produkt” ulaže u nove tehnologije.

-Uložili smo sredstva u novu mašinu za flekso štampu koja bi trebalo da zadovolji probirljive zahteve tržišta. Do sada smo imali ovu štampu, ali nismo mogli da zadovoljimo sve potrebe kupaca, tako da smo deo folija i kesica štampali uslužno u štamparijama – rekao je Jarić.

Nova mašina koštala je 630.000 evra, a u prostor gde će biti smeštena investirano je 8,5 miliona evra.

U “Blik produktu” zaposleno je 35 radnika, a firma sarađuje i sa svim domaćim mesnim industrijama i mlekarama, tako da trenutno imaju oko 1.000 kupaca.