20 godina uspešnog rada KUD-a “Bašaid”

Kud „Bašaid“ je obeležio veliki jubilej, dvadeset godina postojanja, a događaj su propratili meštani, saradnici i prijatelji.

Dokaz o kvalitetu rada ansambla je bila karta više, koja se tražila na dan same organizacije, te je gledalište bilo prepuno, što je govorilo u prilog tome da je ovoga puta bilo najviše posetilaca, kako su komentarisali organizatori. Na bini su se smenjivale mlađe i starije grupe, igrajući razne koreografije od Mačve, Šopskih igara, zatim igara iz Banata, Niša i mnoge druge.

Kako bi događaj imao svoju potrebnu težinu, na jubilarnom koncertu su se pojavili i ovejani veterani dokazavši da su majstori u igri, te da još uvek mogu da izdrže i najzahtevnije tačke.

Među najstarijim članovima svakako je i nekadašnji predsednik Kuda Radovan Ćirić, koji je uspešno vodio KUD oko šest godina i u toku svog angažovanja uspešno sklopio prijateljske kontakte sa KUD-ovima širom Srbije, sa kojima bašaidski folkloraši i sada sarađuju.  Sa Kud-om godinama rade Jasmina Mijailović i Sever Ćirić i daju potpunu podršku kako folkornoj grupi tako i dramskoj sekciji čiji je Ćirić i osnivač. Od Nove godine je na mestu predsednika KUD-a Strahinja Popov, koji je svestan velike obaveze, koja nosi sa sobom prihvatanje mesta rukovodioca društva.

Koncertu, koji je trajao skoro dva sata prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, meštani Bašaida, na čelu sa predsednikom MZ Zoranom Petrovićem, koji redovno na ovaj način podržavaju rad i trud KUD-a. Inače, u KUD-u se okupljaju mladi, raspoređeni u okviru literarne, dramske i folklorne sekcije, koja ima mlađu, srednju grupu i prvi ansambl. KUD “Bašaid” je ostavrio niz priznanja, diploma, a članovima je omogućeno da u okviru saradnje sa drugim društvima proputuju širom Srbije, ali i Rumunije i Bugarske.