18. jula treći “Suvača demo fest”u Kikindi uz rok zvuke i vatromet

“Suvača demo fest”, sada već tradicionalana rok manifestacija, prepoznata u regionu, ali i šire, po treći put će obradovati ljubitelje malo tvrđeg zvuka. Organizatori Udruženje muzičara “Suvača demo fest” na čelu sa poznatim kikindskim bubnjarem, Vojom Đukićem obećavaju dobru zabavu za sve koji su odrasli uz Doorse, Džoa Kokera, Boba Marlija i druge velikane muzičkog neba:

-Prioritet je dat kikindskim demo bendovima, koji će ove godine učestvovati u najvećem broju. Većina bendova su već pošli put profesionalne slave i imaju svoje angažmane, a svojim kvalitetom su se nametnuli na gotovo svim većim manifestacijama u regionu. Osim domaćih učesnika, svoje gitarske role na stejdžu kraj Suvače, pokazaće nam i bendovi iz Zrenjanina, Bečeja Novog Sada, Beograda. Očekujemo dobru zabavu, učešće dobrih mladih i malo starijih bendova. Imamo dobru podršku grada i sugrađana, što daje vetar u leđa.

Osim bifea 67 koji je veliki sponzor celog festa, tu je i lista prijatelja i sponzora, čije učešće ostvaruje san jedne generacije, koja baš tu ideju da se svira na uglu ulica, gde je većina i odrasla i sprovodi u delo, ali i prenosi na one najmlađe, koji znaju da cene dobar zvuk.

Ulićna manifestacija je nastala kao pretpostavka da bi mogla da se desi, iznese na ulice grada, zaživi , a kao takva zaslužila je epitetr tradicije. 18. u 18 sati za sve mlađe i starije od18 godina na bini će se smenujivati mladi gitaristi koji su jedva navršili desetak godina, uz pratnju isto tako malih ženskih i muških vokala i ovejani rokeri, koji su svoje početke, ali i slavu stekli svirajući na sličnim festivalima.

Kako su organizatori najavili, nakon popodnevne i večernje svirke, jedan sat nakon ponoći, kao kruna “Suvača festa” za sve prisutne biće priređen petominutni vatromet.