150 košnica kikindskom Udruženju pčelara

Danas je u prostorijama kikindskog Udruženja pčelara vrvelo, kao u košnici.Naime, kako nam je u svojoj izjavi rekao predsednik udruženja Saša Čolak,  na osnovu projekta uspeli su da reallizuju kupovinu 150 košnica za najmlađe članove svog udruženja, koje su im danas stigle:

-Imamo dobru radnu akciju i poprilično smo srećni zbog toga. Upravo okončavamo naš projekat dodele  košnica mladim pčelarima. Ove godine je grad Kikinda objavio dva konkursa, na oba smo konkurisali i dobili sredstva. Jedan od tih konkursa je podela košnica mladim pčelarima. 30 mladih pčelara će dobiti podršku grada. Svaki će dobiti pet kompleta košnica i mislim da je to dosta dobar potez gradskih vlasti, a pogotovo što će tu dobrotu najviše osetiti mladi pčelari, koji će moći  broj košnica da podignu do 30, kako bi mogli da konkurišu za subvencije i sve ostalo.

Stiglo je 150 kompletnih košnica, što obuhvata 4500 ramova, 150 krovova, 150 hranilica, podnjače. Trenutno u udruženju, u zavisnosti iz godine u godinu aktivno je 150 članova. U toku akcije svojim zalaganjem primetno je da su najviše učestvovali stariji članovi udruženja, koji su dugi niz godina zaljubljenici u pčelarenje i koji su želeli i da ovoga puta daju svoj doprinos, kako bi mlađi članovi mogli već s proleća da počnu formiranje svog ličnog pčelinjaka.