Penzioneri na jednodnevnom izletu na Paliću

Penzioneri na jednodnevnom izletu na Paliću

Kikindski penzioneri rado su se odazvali pozivu gradske uprave koja je za njih organizovala jednodnevni izlet. Da građani treće dobi vole da se druže i upoznaju nove predele dokazuje i činjenica da je napunjeno13 autobusa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Iz našeg udruženja penzionera na izlet je otišlo pedesetak članova. Zahvalni smo lokalnoj samoupravi jer nam nekoliko godina unazad organizuje jednodnevne izlete. Mnogi penzioneri nisu u finsijskoj mogućnosti da sebi priušte odlazak van grada da nešto vide, pa je ovo pravi način da se druže i uživaju istakla je Jela Veličkov, predsednica KUD-a “Sunčana jesen”.

Poželevši penzionerima srećan put član Gradskog veća Miodrag Bulajić istakao je da je ovo je jedan od načina da se najstarijim sugrađanima izrazi zahvalnost i da im se ukaže pažnja:

-Ovo je prilika da penzioneri uživaju, da se lepo provedu, druže se, steknu nova poznanstva. Na ovaj način mi pokazujemo koliko su oni važan deo zajednice u kojoj žive. Za izlet se prijavilo 650 penzionera što je do sada najveći broj.

Tokom jednodnevnog izlet na Paliću penzioneri su imali priliku da uživaju u prirodi, obiđu Palićko jezero, posete Zoološki vrt. Na istu destinaciju sutra putuje još oko 300 najstarijih sugrađana.