Polaznici škole Brejn O Brejn uspešni na Nacionalnom takmičenju

Brejn O Brejn je program čiji je cilj razvoj intelektualnih sposobnosti dece uzrasta od četiri do 14 godina.Baziran je na abakusu drevnoj računaljci uz pomoć koje dece uče mentalnu aritmetiku i jačaju kognitivne funkcije. Šta su naučili i kako su prihvatili ovaj program 19 mališana iz Kikinde pokazalo je na drugom nacionalnom takmičenju. Koncept takmičenja je da se za tri minuta uradi što više zadataka, a najbolji Kikinđani bili su Marko Glamočan i Zorana Mečkić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marijana Bjelić edukator Brejn o brejn programa istakla je da je veoma zadovoljna što su u jakoj konkurenciji naši mališani uspeli da osvoje sedam pehara, osma zlatnih i četiri srebrne medalje.

-Brejn o brejn je program nastao u Indiji 2003. godine.Od tada do danas raširen je u 39 zemalja, a 2015. stigao je u Srbiju dok je u Kikindi od kraja 2017. godine. Mentalna aritmetika radi se pomoću abakusa, a postoji i NLP metodologija odnosno primenjena metodologija prilagođena dečijem uzrastu – istakla je Marijana Bjelić, edukator Brejn o brejn programa.

Drugom nacionalnom takmičenju prisustvovalo je 1.200 gostiju od kojih je bilo 350 dece uzrasta od četiri do 14 godina. Interesantno je da su učestvovali članovi kikindskog hora “Čuperak” koji su otpevali himnu Brejn o brejn. Odlazak dece na takmičenje pomogla je gradska uprava koja je obezbedila prevoz.