14. Međunarodni džudo kamp – Kikinda 2018.

 

Ove godine u okviru velikog Međunarodnog džudo trening kampa,  učešće je uzeo najveći broj sportista. Više od 300 džudista kroz program  treninga koji se održavaju dva puta dnevno razmenjuje stečeno iskustvo. Trening se tradicionalno održava u SC “Jezero”, u organizaciji Džudo kluba “Partizan”.  Kako navodi Vukmirica, koji je 2004.godine pokrenuo ideju o osnivanju kampa u Kikindi je zastupljen specifičan način rada. Treninzi se odvijaju kroz sparing borbe:

-Suština je da se ono što se nema u matičnim klubovima nadomesti na jednom mestu, kroz adekvatan broj sparing partnera, kako bi mogli što bolje da se pripreme za nastupe na evropskoj i svetskoj džudo sceni.

 

U kampu je učešće uzelo više od 50 džudista iz kikindskiog kluba, dok su ostali učesnici iz zemalja u okruženju.

-Radi se dva puta dnevno, u tri dana, to je optimum, kao i u evropskim klampovima. Tako smo počeli još davne 2004, kada smo bili avangarda. Evo posle 14 godina od trideset takmičara sada ih imamo tri stotine.

 

U prvoj grupi je više od 90 pionira, što je nezapamćen broj, kada je ta kategorija u pitanju. Inače na strunjačama ovih dana svoje znanje demonstriraju pioniri, kadeti, juniori i seniori osvajači nacionalnih prvenstava, kao i medalja sa evropskih i svetskih kupova. Nakon kampa u Kikindi većina učesnika će se ponovo naći na Evropskom džudo Kupu u Dubrovniku.