13. jula kod Suvače, Kikinda četvrti put domaćin “Suvača-demo fest-a”

Na uglu ulica Srbobranske i Moravske, u subotu, u 18 sati startovaće još jedna velika rok žurka, koju organizuje kikindsko Udruženje muzičara.

Dobra energija i potreba da se kroz nastup otvore vrata još nekim do sada neafirmisanim rok bendovima, pokreće organizatore da istraju u ovoj misiji. Kako objašnjava predsednik neprofitabilnog Udruženja muzičara Kikinde, Vojislav Đukić, nastup na Demo festu, „Suvača“ predstavlja dobar start za sve demo bendove, koji nakon učešća na kikindskoj Suvača-sceni nisu više anonimni:

-Ovaj festival je jedinstven, nema nigde u bližem okruženju ništa slično da se ljudima da ovakva prilika. To nije slučajna prilika, svi koji su bili ili će biti na bini, već su bili na bini “Bife-a 67”, na kom se radi selekcija. Taj program možda nekome deluje da je nasumičan, ali nije, on je biran tokom cele godine.  Bendovi su prošli kriterijum koji nije oštar, ali daje priliku da nastupa na velikom stejdžu.

Nakon tri godine, petnaestogodišnjaci su postali već i punoletni, dodaje Đukić.

-Učešće je dalo šansu svima koji nisu imali nastup na velikom stejdžu. Trenucu su zabeleženi na amaterskim kamerama, ali im pomaže za dalju afirmaciju. Vraća nam se i Johhny Ranković iz Beograda, koji kaže da je Suvača fest pravo mesto na kom sviraju i mlađi klinci od njega i koje je vrlo važno. Ujedno, dodao bih, da je ovo mesto na kom  bendovi jedni drugima pomažu.

Festival tradicionalno otvara kikindski dečji hor „Čuperak“, sa obradom rok hitova, a nastupiće i Devilsi kao i Bubamare iz Bečeja. Osim njih nastupiće i neobičan sklop muzičara, različitih generacija, pod imenom The friends.

Nakon matine rok tajminga, na stejdžu kod Suvače, oko 20 sati i 30 minuta nastupiće malo stariji rokeri zrenjaninski „Zeleni patak“, zatim „Crossover“ i „Mindza Crew“, kao i Johhny Ranković iz Beograda. Ovogodišnji Suvača demofest zatvoriće kikindska grupa „Antidepresiv“, koji uskoro treba da objavi album prvenac. Organizaciju Suvača demo festa podržao je grad Kikinda, kao i sponzori i prijatelji rok zvuka. Đukić dodaje da je bitno to što će po četvrti put svirati baš tu, na starom mestu, na uglu dveju  ulica i kako dodaje, “vreme nam ništa ne može!”.