125 poklon paketa za najmlađe sugrađane


Ustaljena praksa loklane samouprave je da daruje poklon paketom iznenađenja porodice u kojima se u određenom vremenskom periodu rodila beba. Ovoga puta za period jun, jul i avgust obradovano je čak 125 porodica, što predstavlja broj za koji smo bogatiji kada su Kikinđani u pitanju. Roditelje i najmlađe Kikinđane je ispred grada pozdravila zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić:

-Svakako je ovo jedan od najlepših trenutaka kako za same roditelje i mališane, tako i za nas iz lokalne samouprave što možemo da podelimo ovakav trenutak, jer evo za ova tri meseca je u našem gradu rođeno 125 sugrađana. Iskoristila bih priliku da roditeljima poželim puno sreće u podizanju njihovih prinova, zdravlje i bezbrižano  odrastanje njihove dece. Zadatak je najlepši i najbitniji i  nije lak, ali lokalna samouprava će  se potruditi da stvori uslove za njihovo bezbrižno odrastanje, a kasnije i život.

Ovo je treći put da u toku godine lokalna samouprava na ovakav način, kroz poklon iznenađenja ispoštuje mlade roditelje, koji su bogatiji za još jednog sugrađanina. Svečana sala je obično u periodu kada se pripremaju darovi za roditeljen i bebe najlepše i najveselije mesto u gradu, a tako je bilo i sada.

Kada se planira poklon iznenađenja, obično se uzima u obzir da poklon ima i svoju upotrebnu vrednost. Gest pažnje oduševio je roditelje, od kojih se pojedini nisu ni nadali poklonu.

Svečana sala Gradske kuće je ovoga puta bila prepuna roditelja, baka, stričeva, kumova i prijatelja, koji su došli da zajednički uveličaju druženje velike porodice Kikinđana. Oni su opet srećni i zadovoljni pošli put svojih domova sa korisnim poklonom i sa radosnicom, koja će pamtiti sve ono što se u sećanjima roditelja pogubi.