110 godina fudbala u Kikindi

U organizaciji Fudbalskog saveza grada Kikinde i uz podršku i pomoć lokalne samouprave obeležen je izuzetan jubilej, 110 godina fudbalskog sporta u Kikindi. U želji da afirmišu mlade igrače ovom prilikom na stadionu Vašarište održan je turnir u fudbalu. Sve učesnike pozdravio je član Gradskog veća Miodrag Bulajić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Posvećenost u radu sa mlađim kategorijama predstavlja osnovu za prosperitet i razvoj fudbala. Lokalna samouprava obezbeđuje značajna sredstva za funkcionisanje svih fudbalskih klubova na području grada za nabavku opreme i rekvizita. Poslednjih godina značajno se ulaže u infrastrukturu jer nam je cilj da se stvore uslovi za napredavanje ovog sporta – istakao je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

U turniru za uzrasnu kategoriju 2006. godište i mlađi učestvovalo je osam ekipa iz: Subotice, Bečeja, Bačke Topole, Beograda, Zrenjanina, Vršca i Kikinde

-Kikinda je iznedrila mnogo talentovanih fudbalera od najmlađih kategorija do seniora. Svi fudbalski klubovi suočavaju se sa teškom situacijom i bez velike pomoći koju nam pruža gradska uprava mislim da nijedan klub ne bi mogao da funkcioniše. U našem savezu ima 17 klubova i da nema razumevanja od strane grada taj broj bio bi znatno manji – rekao je Jovica Lakić, predsednik Fubalskog saveza grada Kikinde.

Prve tri ekipe osvojile su pehare, a priznanja su dobili najbolji igrač, strelac i golman. Prvi fudbalski klub NAK odnosno Sportsko atletsko društvo u Kikindi je osnovano 1909. godine, a prva utakmica odigrana je jula iste godine protiv ekipe Žombolja.