Zvono “za kraj”…

Još jedna generacija, tačnije njih 106 osmaka, OŠ “Sveti Sava” uz muziku i igru, u majicama, sa osmišljenim parolama, obeležila kraj  osmogodišnjeg školovanja i druženja.

Posladnji dan u školskoj klupi, kada je osnovnoškolsko obrazovanje u pitanju obeležen je u osnovnim školama. Kada su osmaci OŠ „Sveti Sava“ u pitanju, već od prvih pre podnevnih sati, iz dvorišta škole se čula pesma i smeh. Po uzoru na starije drugare, učenici  su se potrudili da šaljivim natpisima na majicama obeleže neki svoj lični stav prema interesantnim događajima ili pak interesantnim im i dragim nastavnicima. Čini se da je svako od njih osmislio ono što bi mogao da upiše, kada je srednja škola u pitanju.

Generacija vrlo organizovanih mladih ljudi, čiji je rad rezultirao izuzetnim uspehom, krunisanim vrlo velikim brojem vukovaca, na čega je ponosan direktor škole Vitomir Radak. Nakon slavlja, uz muziku koja najčešće prija generaciji koja raste uz takve note, polako se završava jedno od najbezbrižnijih perioda odrastanja ovih mladih ljudi.

U četvrtak će matursko veče  biti glavna tema za razgovor, kako đacima, tako i roditeljima, tetkama, komšijama, da bi nakon dve nedelje proverili svoje znanje stečeno kroz osam godina rada, u vidu završnog ispita. Inače, ove godine je 550 učenika završilo osnovnoškolsko obrazovanje, dok će na teritoriji grada i okolnih mesta prvog septembra, u školske klupe sesti oko 460 prvaka, što je za 90 učenika manje, nego što ih se u prvi razred upisalo, pre osam godina.