Zvezdini navijači humani

U prvoj majskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, u kojoj su učestvovali članovi udruženja navijača „Crvene zvezde“ kao i drugi sugrađani, od 71 potencijalnog davaoca, uspešno je dragocenu tečnost dalo 64, dok je 7 odbijeno iz zdravstvenih razloga.

8. maj – Svetski Dan Crvenog krsta, obeležava se pod sloganom Međunarodne federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca “Svuda za svakoga – Podeli ono što te čini srećnim“.

U Kikindi je ovaj dan obeležen na najhumaniji način. Naime, u prvoj majskoj akciji, DDK učestvovali su humani sugrađani i tom prilikom je prikupljeno 64 jedinice krvi. Ovakav način pomoći za većinu sugrađana predstavlja pravi razlog za osmeh. Iako osnivačku skupštinu planiraju u subotu, kako je naveo budući predsednik “Zvezdinih navijača” Vladimir Šarčević članovi Udruženja navijača “Crvene zvezde” hteli su da njihova prva akcija bude baš dobrovoljno davanje krvi:

-12. maja imamo osnivačku skupštinu i imali smo nameru da već na samom startu uradimo nešto humano, a da bude što pre. Ovo nam je nakako bilo najbrže. Trenutno nas ima oko pedesetak članova, a odazvalo se  oko dvadesetak, što me posebno obradovalo. Nećemo se ovde zadržati, to je sigurno. Planiramo već sledeće humanitarne akcije.

 

U okviru obeležavanja nedelje posvećene Crvenom krstu, iz ove organizacije su najavili Svečanost za prvake u saradnji sa kompanijom “Jaffa”doo iz Crvenke. Učenici kikindskih škola će posetiti organizaciju gde će im biti podeljeni paketi i edukativni materijal, a volonteri organizacije će u petak posetiti đake prvake u seoskim školama i uručiti im poklone.

Crveni krst Srbije je najstarija humanitarna organizacija u zemlji koja ove godine obeležava 142 godinu postojanja i rada u Republici Srbiji. Kroz svoje različite programe pomoći i edukacije Crveni krst u Srbiji godišnje uspeva da dopre do preko 2 miliona ljudi. Svoje programe Crveni krst Srbije ralizuje zahvaljujući angažovanju 68.000 volontera i 750 profesionalaca.