Značajna ulaganja grada Kikinde u putnu infrastrukturu

U Banatskom Velikom Selu u toku je rekosntrukcija ulice Vuka Karadžića. Novi asfalt biće postavljen u dužini od 700 metara, a za radove je iz gradskog budžeta izdvojeno 3,3 miliona dinara. Da se posao odvija planiranom dinamikom uverio se gradonačelnik Pavle Markov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ovo je važna i prometna ulica u selu i preko je bilo potrebno da se rekonstruiše. Naš cilj je da unapredimo putnu infrastrukturu u selima, naročito u ulicama u kojima se dugo godina ništa nije radilo – istakao je Pavle Markov.

Meštani Banatskog Velikog Sela na čelu sa predsednikom mesne zajednice Gojkom Rodićem zadovoljni su što se ulaže u njihovo mesto.I u Novim Kozarcima u toku je je rekonstrukcija Krajiške ulice za koju je izdvojeno 4,9 miliona dinara.

Biće urađeno bezmalo kilometar ulice koja se nalazi u lošem stanju. Ulica je prometna i veliki broj Kozarčana je koristi svakodnevno. Značajna su ulaganja u Nove Kozarce ove godine – dodao je Markov.

I meštani Novih Kozaraci pozdravili su i prepoznali značaj investicija u njihovom selu.Za dve nedelje biće završeno i asfaltiranje dela puta koji spaja Rusko Selo i Nove Kozarce. Rekonstrukcija i proširenje traju drugu godinu, a kapitalni projekat umnogome će pomoći da se unapredi život meštana oba sela.

-Ako pitate Novokozarčane oni će kazati da se iz ulice Kralja Petra nastavlja put ka Ruskom Selu, a ako pitate Ruskoselce oni će vam reći da započinju radovi u ulici Bratstva-jedinstva i nastavljaju se ka Novim Kozarcima. Ovaj važan putni pravac povezuje dva sela i sa završetkom radova biće otvoreni novi vidici za meštane. Ukupna ulaganja za ovaj putni pravac za nepune dve godine su oko 60 miliona dinara U planu je i izgradnja jednog prečistača pijaće vode za oba sela – objasnio je Pavle Markov.

Predsednici mesnih zajednica Novih Kozaraca i Ruskog Sela Dragoljub Ćosić i Dušan Marjanović napominju da će oba mesta bolje napredovati ukoliko su povezani. U poslednju deonicu puta u dužini od oko kilometar koji povezuje Nove Kozarce i Rusko Selo biće uloženo 15 miliona dinara.