Zlatni matematačar Novak Despotović na prijemu kod gradonačelnika Lukača

Novak Despotović, učenik osmog razreda OŠ “Vuk Karadžić” svojim uspesima iz matematike dodao je i titulu najboljeg u celoj zemlji. Naime, ovaj talentovani matematičar od trećeg razreda osnovne škole niže uspehe kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima. Njega je primio gradonačelnik Nikola Lukač koji mu je uručio laptop, poklon grada Kikinde.

-Novak je veoma talentovan za matemtiku, ponos je svojih roditelja, nastavnika, ali i našeg grada. U našem gradu svi talenti imaće podršku- istakao je Lukač.

Novak napominje da ga je matematika oduvek interesovala, a da čita i piše nauči je sam i to sa samo tri godine. Na samom takmičenju bilo je dosta učesnika koji su dali sve od sebe da što bolje reše pet postavljenih zadataka.

Njegova nastavnica matematike Vesna Kiurski napominje da za mesec dana odlazi u penziju i da je ovaj uspeh kruna njenog rada

Novak Despotović nakon završene osnovne škole upisaće Matematičku gimnaziju u Beogradu. Do sada je osvojio jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju na međunarodnom takmičenju “Kengur bez granica”.