Život na salašu, život u skladu sa prirodom

Na salašu udaljenom 12 kilometara od Kikinde prema Bašaidu Jasmina Subin iz Kikinde stara 56 godina zajedno sa suprugom Oto Krišom penzionerske dane provodi na salašu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Odrasla sam na salašu nedaleko od ovoga gde sada živim. Sentimetalno sam vezana za ovaj kraj i ovakav način života. Dok sam se školovala i dok su deca bila mala živela sam u gradu ali uvek mi je bila želja da se vratim na salaš kada odem u penziju – istakla je Jasmina Subin.

Naša sagovornica ističe da je život na salašu divan, ali samo ako se voli priroda i životinje.

-Ovo treba voleti. Prija mir i tišina koji me okružuje. Ne može nijedna urbana sredina to da nadomesti. Živim u skladu sa prirodom i iz nje crpim snagu – dodaje Jasmina.

Pošto su se Jasmina i Oto doselili na salaš imali su svega dva papagaja. Sada imaju krave, koze, ovce, svinje, guske, ćurke, piliće, sve što jedan salaš treba da ima. Slobodno vreme Jasmina provodi pecajući na kanalu koji je protiče pored kuće:

-Prva igračka bila mi je pecaljka tako da sam i dan danas strastven pecaroš. Imam svoje mesto na kanalu i prijatelja sa kojim volim da pecam redovno. Osim toga crtam na staklu, rezbarim drvo, imam širok spektar hobija i interesovanja.

Jasmina je naučila i nešto novo, pre tri godine postala je protivgradni strelac jer je u blizini mesta gde živi protivgradna stanica.Životinje koje uzgaja imaju imena i za njih se slobodno može reći da su za Jasminu i Ota one kućni ljubimci.