Zimski kamp „DNK“ okupio mlade poklonike nauke

Nakon letnjeg kampa i Noći istraživača, u Centru za stručno usavršavanje ponovo je pažnja usmerena na nauku. Zimski naučni kamp pod nazivom „DNK“ okupio je 35 učenika šestih, sedmih i osmih razreda, koji su zainteresovani da nauče nešto više iz oblasti biologije, geografije, hemije, fizike, matematike i informatike.

Mi zaista želimo da napravimo od Centra jedan obrazovni kutak, gde će deca naučiti nešto novo, što nemaju prilike da čuju i vide u svojim školama, rekao je Dejan Karanović, direktor Centra za stručno usavršavanje.

Interaktivna predavanja drži sedmoro nastavnika, koji ističu da im je veoma drago da postoje ovakvi događaji, na kojima se populariše nauka i obrazovanje. Oni tvrde da deci sve može biti interesantno ako im se predstavi na pragmatičan i zanimljiv način.

Učesnici kampa uživaju u sticanju novih znanja. Za njih ovi časovi predstavljaju kvalitetan način ispunjavanja slobodnog vremena tokom zimskog raspusta.

Zimski kamp „DNK“ završava se 13. januara. Plan rukovodstva Centra za stručno usavršavanje jeste da se prošire delatnosti vezane za nauku. Tako će letnji kamp biti posvećen delu čuvenog naučnika Milutina Milankovića i oblasti astronomije.