Zimska služba spremna za prvi sneg

Posao čišćenja snega i održavanja saobraćajnica ove godine , kao i prethodne, pripao je kompaniji “Vojput” iz Subotice. Obezbeđeno je i 100 tona soli koje su ostale na lageru tako da če Zimska služba spremno dočekati prvi sneg.
Kompanija „Vojput“ raspolaže sa dovoljnim brojem j vozila , a dosadašnje iskustvo pokazalo je da mehanizacija može da odgovori svim poverenim zadacima.
Zimska služba za čišćenje gradskih i opštinskih puteva raspolaže sa: četiri kamiona sa posipačima i plugovima za sneg, jednim univerzalnim vozilom „UNIMOG“, kombinovanom mašinom sa daskom za čišćenje snega i grejderom, koji će čistiti ulice I i II prioriteta ukupne dužine oko 90 kilometara. Ukoliko bude vanrednih situacija, uključiće se i dodatna mehanizacija.
zimska-sluzba
Kao i prošle godine, „Vojput“ je bila jedina firma na raspisanom tenderu, a zadužena je i za održavanje državnih puteva I i II reda na teritoriji Severnobanatskog okruga u zimskom i letnjem periodu. Program rada Zimske službe obuhvata čišćenje i izvoženje snega sa javnih površina u gradu kao i posipanje soli radi obezbeđenja prohodnosti u saobraćaju, a u zavisnosti od temperature i količine atmosferskih padavina. Prohodnost saobraćajnica ne podrazumeva da iste moraju u svakom trenutku biti očišćene do asfalta, već da na njima ne bude veća količina snega kako bi vozila mogla lagano da se kreću. Rad Zimske službe je organizovan od 15. novembra ove do 31. marta naredne godine. U slučaju da to vremenski uslovi zahtevaju, Zimska služba može početi sa radom i pre, odnosno posle zvaničnog datuma organizovanja.JP „Kikinda“ apeluje na građane da poštuju komunalni red. Potrebno je da se svi subjekti, a naročito oni koji učestvuju u saobraćaju, aktivno uključe, pripreme i prilagode zimskim uslovima, jer se samo zajedničkim snagama može osposobiti nesmetano funkcionisanje grada.