Zimska služba posipala so po putevima prvog prioriteta

Sa zimskim temperaturama koje su stigle u proteklih nekoliko dana pao je i sneg, tako da je na teren izlazila i Zimska služba. Ove godine održavanje puteva u zimskim mesecima povereno je firmi “Graditelj NS” koja je reagovala kako bi najvažnije saobraćajnice bile prohodne.

-Već treći dan Zimska služba je u prvom stepenu pripravnosti. Prethodne noći nije bilo potrebe za izlaskom na teren, ali je zato u noći između nedelje i ponedeljka posipana so na putevima prvog prioriteta. Debljina snega koji je pao iznosila je nepun centimetar – istakao je Milivoj Linjački, šef Štaba zimske službe.

Na vozače je apelovano da prilagode vožnju zimskim uslovima, kao i da povedu računa o poledici.

-Prvi put ove godine na Gradskom trgu posipa se so koja nije agresivna za betonske podloge. Ova so istpiće sneg, a neće ugroziti olimpija ploče na trgu – rekao je Linjački.

Očekuje se da temperatura iz minusa narednih dana pređe u plus tako da će se sneg i led istopiti. Za rad Zimske službe u budžetu grada opredeljeno je osam miliona dinara, u delokrugu su saobraćajnice prvog i drugog prioriteta ukupne dužine oko 120 kilometara.