Zimnica kod penzionera

Period godine, kada se obično razmišlja o zimskim mesecima i ovoga puta motiviše jedno od najaktivnijih udruženje, koje okuplja penzionere, da počnu sa pisanjem spiskova za porudžbine određenih prizvoda. Ogrev jer pri kraju, drva više ni ne pišu, a uglja je ostala mala količina, rekla je sekretarka Udruženja penzionera Zorica Vasiljević i dodala da je ovih dana vrlo aktivna zimnica. Poslednjih godina primetno je da se penzioneri sve više okreću ka kupovini već spremljene zimnice, nego što pokušavaju da to reše u  domaćoj režiji.

-Ovih dana počinjemo da pišemo, a to je dobavljač sa kojim radimo već godinama. U pitanju je konzervirana zimnica, od kisele salate, krastavaca, paprike, pa sve do džemova i eurokrema, suvih šljiva. Radi se o 40 artikala u ponudi, ne 40 različitih već se radi o različitoj gramaži istih proizvoda. Provereni proizvodi, kojim su penzioneri do sada bili vrlo zadovoljni. Uslovi su vrlo povoljni. Otplata se vrši na šest meseci, u toku je pisanje, a u oktobru kreće isporuka.

Brašno je ove godine vrlo aktuelno, čak je primetno da je broj zainteresovanih penzionera daleko veći nego što je to inače slučaj.  Kako je navela Vasiljević,  u toku je i pisanje vrlo tražene šaranske ribe.

-Nestašica ribe traje cele ove godine, kako čujem to će potrajati. Mi  imamo jako dobar kontakt sa dobavljačem iz Rastine. Počeli smo da pišemo zainteresovane za šaransku ribu  i kada se skupi dovoljan broj da se dobavljaču isplati dolazak za Kikindu,  onda možemo očekivati da će uslediti isporuka  tražene  robe.

 

Još uvek su aktuelni i mak i pasulj, a kako je Vasiljević dodala i bicikli su još traženi, koje članovi udruženja kupuju ili za sebe ili da obraduju decu ili unučad. Informacije o svim pogodnostima moguće je ostvariti  u prostorijama Udruženja penzionera ponedeljkom, sredom i petkom, od devet do dvanaest sati.