Ženski i muški vaterpolo timovi iz Rusije bruse formu na kikindskom bazenu

Mladi Rusi na kikindskim bazenima bruse formu za školska i klupska takmičenja.

Devojke iz Novgoroda očekuju Igre mladih, a za njihovog trenera dolazak u Kikindu predstavlja veliko zadovoljstvo, jer već zna šta ga ovde očekuje.

-U Kikindi sam drugi put. Uslovi su odlični i veoma povoljni za sportske aktivnosti. Imamo dovoljno termina za treninge. Pripremamo se za Igra mladih Rusije, koje počinju 22. jula. Na prošlogodišnjem takmičenju smo osvojili prvo mesto. Ove pripreme su nam veoma važne, jer su uslovi, kao što sam već rekao odlični. Sigurno ćemo ovde doći ponovo.

Na preporuku ekipe iz Novgodora, u naš grad je došao i klub „Salut“ iz podmoskovskog mesta Dolgaprudni. Tim čine dečaci uzrasta 11 i 12 godina, koji se takođe pripremaju za važna takmičenja.

-Došli smo na dve nedelje, a u Moskvu se vraćamo 30. juna. Spremamo se za prvenstvo školskih klubova, a posle i za turnir „Zlatni meč“. Potom nas očekuje turnir i u našem mestu.

Ova ekipa prvi put je u Kikindi i već je ostvarila odličnu saradnju sa lokalnim vaterpolo klubom.

-Igrali smo meč sa vašim klubom, Već 25. jula Kikinđani će gostovati u Moskvi gde ćemo opet odigrati sparing mečeve. Takmičarska sezona za nas počinje u septembru, tako da su nam ovakvi susreti odlična priprema.

Ekipa pripremama pristupa ozbiljno, ali na momente pronađe i način da se opusti u našem gradu.

-Lep je bazen, kao i Kikinda. Sviđa mi se i hrana. Nemamo mnogo vremena za razgledanje grada i izlaske, jer su treneri danonoćno sa nama. Spremamo se za turnire. Kada uhvatimo slobodan trenutak, pogledamo utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu i navijamo za naš tim.

Mladim devojkama i momcima mnogo znače i vremenske prilike za treninge na otvorenom, koje se mnogo razlikuju od ruskih.

Treninzi su teški, ali ovi timovi pucaju na visoko, pa se zato ništa ne prepušta slučaju. Posebno ističu da se u Kikindi svi lepo odnose prema njima, jer smo mi bratski narodi.