Željko Joksimović na kikindskom trgu, u okviru 34. manifestacije “Dani ludaje”

U okviru ovogodšnje manifestacije „Dani ludaje“ Kikindi se predstavio popularni i proslavljeni pop pevač, kantautor i muzičar Željko Joksimović. Publika, koja je došla u velikom broju da pozdravi omiljenog izvođača, imala je mogućnost da uživa u hitovima, koje ovaj popularni hitmejker stvara već dugi niz godina.

  Kako je u svojoj izjavi naveo, ovo mu nije prvo gostovanje u Kikindi, a svoj prvi koncert često prepričava:

-Nije prvi put da gostujem. Ja se sećam . u pitanju je 2004. godine. Došao sam sa brojnom ekipom i pamtim taj koncert. Baš sam malo pre o tome  pričao sa ljudima koji su iz Kikinde. Tako da eto, drugi put za 15 godina.  Da li to znači da će opet biti 15 godina pauze? Nisam siguran..

O kikindskoj manifestaciji je dosta slušao, ali je ovo prvi put i da je deo samog programa:

-Nisam nikada bio na vašoj manifestaciji, ali kada sam pročitao…. vi kažete ludaja, dok mi malo drugačije akcentujemo. Vidim da je ovde kancelarija puna bundeva i ovo je divno iskustvo.

Željko je odrastao u Valjevu gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Uporedo je išao u osnovnu i srednju muzičku školu. Kada je imao 12 godina, učestvovao je na muzičkom festivalu u Parizu i osvojio je nagradu Prva harmonika Evrope. Svira čak 14 muzičkih instrumenata. Pored maternjeg, govori pet svetskih jezika.

Kikindska publika je sinoć uz ovog vrsnog pevača mogla da uživa uz hitove, još iz 2001.poput „Vreteno“ „Gadura“, „Petak na subotu“ „Rintam“ „Drska ženo plava“, „Tanana“ . 2003. godine Željko je komponovao pesmu „Čija si“ koju je pokojni makedonski pevač Toše Proeski izveo na prvoj Beoviziji. Toše je osvojio prvo mesto, ali te godine se nije takmičio na Pesmi Evrovizije. U izdanju City records-a je izašla kompilacija sa Željkovim najvećim hitovima. 2004. godine Željko i Leontina Vukomanović su uradili numeru „Lane moje“ sa kojom je pevač pobedio na Evropesmi, a u  maju je predstavljao Srbiju i Crnu Goru na Pesmi Evrovizije, gde je  Željko osvojio drugo mesto. 

Najavljeni koncert Ace Lukasa nije bio održan.