Želja za znanjem ne poznaje godine

Računari i moderna tehnologija nisu više rezervisani samo za mlađe generacije. Naši stariji sugrađani već nekoliko dana pohađaju u Centru za stručno usavršavanje informatički kurs i time dokazuju da nikad nije kasno za učenje.

Informatička obuka za penzionere nedavno je počela da se sprovodi u ovo ustanovi, a želja je bila da našim najstarijim sugrađanima ulepša svakodnevicu.

-Centar za stručno usavršavanje uspeo je ponovo da penzionere vrati u školske klupe. To je jedna novina u radu naše ustanove, jer smo i osnovani za edukaciju naših sugrađana. Imali smo letnji kamp za decu, konstantnu i kontinuiranu aktivnost za obučavanje nastavnika, a sada i informatičku obuku naših najstarijih sugrađana, kaže Dejan Karanović, direktor Centra za stručno usavršavanje.

Atmosfera na časovima veoma je živa, a polaznici kursa zainteresovani su za različite oblike modernih tehnologija. Redovno pohađaju nastavu i uvek su tačni. „Đaci“ su potvrdili da im je želja bila da steknu novo znanje. Oni su svesni činjenice da je funkcionalnost društva danas nezamisliva bez sticanja osnovnih informatičkih veština.

Prijavila sam se na kurs da bih se opismenila sa novom tehnologijom i računarima, jer ću u budućnosti biti nepismena. To nam puno znači, jer ćemo morati da elektronskim putem plaćamo račune i dobivati dokumenta preko interneta, kaže jedna od polaznica Mira Mrđa.

Njen kolega Dragan Divijački dodaje da je do sada donekle koristio računar, ali da je na ovim časovima proširio svoje znanje:

-Iako mi je ćerka završila FON, nema puno vremena da se „bakće“ sa mnom. Tako da sam rešio da se ovim putem opismenim, a računar ću najviše koristiti kako bi komunicirao sa decom.

Polaznici kursa dokazuju da nikad nije kasno za sticanje novih znanja. Naši sugrađani pravi su uzor za mlađe generacije, jer njihova posvećenost učenju može da posluži kao motivacija svima onima koji je traže.