Zdravku Borovnici, nagrada od rodnog Nakova, a FK Polet nagradio i Miloša Šestića

Na ovogodišnjoj svečanoj sednici, koja se tradicionalno organizuje na Dan oslobođenja Nakova dodeljene su Godišnje nagrade za najzaslužnije žitelje tog mesta. Ovoga puta su prestižnu nagradu poneli Zdravko Borovnica i Miloš Šestić.

Svake godine, 5. oktobra Nakovo dodeljuje Godišnje nagrade za najzaslužnije meštane. Ovoga puta su meštani sela i fudbalski klub Polet ipak rešili da osim glavne nagrade još jednom fudbaleru  ukažu poštovanje, rekao je predsednik MZ Nakovo, Milan Majstorović:

-Peti oktobar je praznik Nakova. Svečana sednica je tim povodom. Tradicija je da u ovo vreme nagradu ponese najistaknitiji Nakovčanin u tekućoj godini. Ove godine je to Zdravko Borovnica, on je izuzetan sportista, izuzetan fudbaler, izuzetan čovek. Danas dodeljujemo dve nagrade, osim glavne za Borovnicu i drugu nagradu ćemo na insistiranje FK “Polet” dodeliti  i Milošu Šestiću, zato što je svoju fudbalsku karijeru završio baš u nakovačkom Poletu, gde je igrao poslednje dve godine. Zbog odlaska na turneju sa veteranima Crvene Zvezde, koji su na gostovanju u Nemačkoj i Švajcarskoj, ni jedan ni drugi nisu mogli da prisustvuju uručenju nagrade.. Ana Borovnica, ćerka poznatog fudbalera nagradu je sa puno ponosa primila umesto svoga oca:

-Velika mi je čast, stvarno što su Nakovčani ovaj put i ove godine dodelili nagradu mom tati, kao izuzetnom sportisti, fudbaleru, ali i promoteru Nakova. U svakoj njegovoj izjavi čućete da  ističe Nakovo i da uvek neku anegdotu priča baš iz Nakova. Jako mu je žao što danas nije mogao lično da primi nagradu, ali na turneji je sa Crvenom Zvezdom. Inače, gotovo svi stričevi i braća su fudbaleri,  hahaha! Fudbal i klub “Polet” su nam svima  porodično u srcu.

Svečanosti, povodom obeležavanja Dana oslobođenja Nakova, perisustvovao je i pokrajinski poslanik Milenko Jovanov. Trud pojedinca, ako je sredina kvalitetna, uvek nađe način da nagradi, uz podršku lokalne zajednice ta nagrada dobije još više na svom značaju. Čestitajući praznik Nakovčanima, član GV Goran Dumitrov je iskoristio priliku i da kaže da  Mokrin i Nakovo imaju dugogodišnju prijateljsku saradnju:

-Želim svim žiteljima da čestitam ovaj značajan datum. Kao što je red, ali i  svaki put povodom toga se dodeljuju u ovom mestu, značajna priznanja, za mestane koji su to zaslužili. Želeo bih da se ova tradicija nastavi, grad podržava ovakve događaje.

Davne 1980. godine fudbaler Crvene zvezde Zdravko Borovnica upisao se pet puta u strelce protiv tuzlanske Slobode, u trenutku kada je to malo ko očekivao. Borovnica je sezonu pre toga, u kojoj je Zvezda osvojila titulu, igrao u defanzivi, ali kada je Dušan Savić otišao u vojsku, tadašnji trener Branko Stanković dao je Nakovčaninu šansu u napadu, što je ovaj iskoristio na veličanstven način pa je meč bio završen jednom od četiri najubedljije pobede u istoriji Zvezde, rezultatom od (9:1), nakon čega je Borovnica postao jedan od onih čuvenih, koji su uspeli da kombinuju takozvanu fudbalsku “petardu”.