Završna faza radova na putu Kikinda- Bašaid

Rekonstrukcija puta Kikinda-Bašaid, u dužini 10 kilometra državnog puta 1. B-reda i glavne veze severa Banata sa Beogradom, od sledeće nedelje bi trebalo da bude potpuno završena. Rekonstrukcija puta  je vrlo bitna  kada su  putna mreža i povezanost Kikinde sa drugim gradovima u pitanju, a sada  napokon dobija svoju završnu tačku.

Budući da je pre više od dve godine završena jedna deonica puta bilo je pitanje vremena i ažurnosti JP „Putevi Srbije“ pod čijom je ingirencijom ovaj državni put prvog reda, kada će se nastaviti sa radovima. Zalaganjem lokalne samouprave i gradonačelnika Pavla Markova, kod resornih na republičkom nivou, radovi bi trebalo da budu gotovi krajem sledeće nedelje…

 

-Evo, danas smo u obilasku radova, za Kikindu veoma važnog putnog  projekta, radova na poslednjoj deonici puta, Kikinda-Bašaid. Pre nekih tri godina smo jasno rekli koliko je važan ovaj put za Kikindu, u kakvom je stanju bio silnih godina, koliko pritužbi i problema smo imali.  Naravno da smo kao cilj postavili po prioritetu putnu infra strukturu koja ne zavisi samo od finansija gradskog budžeta, a to je ovaj put. Pre dve godine je završena najteža i najgora deonica puta i već tada smo pokazali da će biti ubrzo put biti završen celom dužinom. Ove godine završavamo ono što je dogovoreno. Poslednja deonica puta,  dužine blizu 4 kilometara, ukupne vrednosti nešto više od 70 miliona dinara i to je poslednja deonica, izmeđz Vincaida i Bašaida.

Rekao je prvi čovek grada. Kvalitet izvođenja radova je na vrlo visokom nivou, posao ide predviđenom dinamikom i očekuje se da sve bude završeno u predviđenom roku, kako bi celokupna deonica mogla biti puštena u promet. Put je u kategoriji državnih puteva 1B reda i pod ingerencijom  je JP „Putevi Srbije“, koje je obezbedilo sredstva za nastavak radova.

Za radove je raspisan tender, koji je usvojen na 71 milion  dinara. Skinuti su oštećeni delovi, nanet je novi sloj, posao ide predviđenom planom  i kako je naveo nadzorni organ JP „Putevi Srbije“ Obrad Graor, trebalo bi da sve bude završeno u predviđenom roku od 75 radnih dana.

Izvođač radova je kompanija “Vojput” iz  Subotice. Radovi teku normalno, vremenski uslovi su idealni, te je sva prilika da će od ove jeseni biti daleko prijatnije i sigurnije putovati ovim državnim putem, prvog reda 1-B-13. na šta  se čekalo popriličan broj godina.