Završetak izgradnje diskonta “LIDL” u Kikindi do 1.septembra

Do 1.septembra trebalo bi da budu završeni radovi na izgradnji budućeg diskonta LIDL u Kikindi na površini od blizu 2400 kvadrata na uglu ulica Svetosavska, Žarka Zrenjanina i Nemanjine. Prema informacijama dostupnim na informativnoj tabli izvođač radova je novosadski Graditelj, odnedavno vlasnik i kikindskog Graditelja.

Građevinskim radovima prethodila je izgradnja kišne kanalizacije i rekonstrukcija vodovodne mreže u Nemanjinoj ulici, od Prizrenske do Đoke Radaka u koje je lokalna samouprava pretprošlog leta uložila oko 16,5 miliona dinara u cilju privlačenja ovog značajnog investitora. Prema nezvaničnim informacijama iz poslovnih krugova nemački trgovinski lanac LIDL je prilikom izbora lokacija izričito vodio računa o tome da sredine u kojima su kupljene lokacije za izgradnju budu prosperitetne i da je u njima vidljiv napredak, a to je itekako značajna informacija za Grad Kikinda da ekonomski i finansijski pokazatelji govore da grad ide uzlaznom putanjom.

Do kraja marta očekuje se i objavljivanje konkursa za zapošljavanje. Iz kompanije Lidl ranije je najavljeno da će širom zemlje uposliti više od 1.000 prodavaca. Do sada je Lidl u Srbiji zaposlio više od 400 ljudi, uglavnom na korporativnim funkcijama. Namera “Lidl internešnalaje da se sve prodavnice otvore istog datuma u ovoj godini, iako su u mnogim gradovima objekti već završeni. Tačan datum otvaranja još nije objavljen.