Završeno uređenje kabineta za hemiju u OŠ “Jovan Popović”

U okviru projekta “Zajednici zajedno” Naftne industrije Srbije Osnovna škola “Jovan Popović” dobila je sredstva za adaptaciju kabineta za hemiju. U radove je utrošeno 453 hiljada dinara.

-Prošle godine gradska uprava dala je prednost projektima obrazovnih institucija. Od 17 finansiranih projekata, šest su iz škola ukupne vrednost oko 4,5 miliona dinara.Cilj nam je da škole budu opremljenije i bolje, tako da mislim da je to bio pravi potez – istakao je Saša Tanackov, sekretar Sekretarijata za lokalno- ekonomski razvoj.

Osim Naftne industrije Srbije u rekonstrukciju kabineta sredstva je uložila i lokalna samouprava.

-U kabinetu za hemiju zamenjen je nameštaj, laboratorijske sudopere, urađeni su molersko-farbarski radovi, a grad je finansirao zamenu podova. Konkurisaćemo i ove godine za sredstva od NIS-a za drugu fazu uređenja kabineta kako bismo ga opremili instrumentima i hemikalijama – rekla je Jelena Krvopić, direktorica OŠ “Jovan Popović”.

U ovoj školi očekuju da će tokom građevinske sezone biti rešen najurgentniji problem na zgradi odnosno da će se sanirati postojeća fasada koja otpada i ugrožava đake i prolaznike. Budžetom Grada Kikinde za ove radove planirano je 2,5 miliona dinara.