Završeno snimanje trećeg ciklusa kviza “5+”, televizije “Rubin”

Povodom završetka snimanja trećeg ciklusa Kviza “5+”, koji se emitije na TV “Rubin” petkom u 19 sati, a u istom terminu sredom se reprizira, danas su u prostorijama naše televizije uručene nagrade za tri prvoplasirane škole. Pozdravljajući kapitene, njihove nastavnike i direktore škola, prvi čovek TV “Rubin”, Slavoljub Milošević se zahvalio svim školama učesnicama, a ovoga puta su učestvovale sve škole iz Kikinde i iz svih sela, što znači svih 15 ustanova…

Posebno se zahvalio i Sekretarijatu društvenih delatnosti, grada Kikinde i zamenici grada

Bosiljki Srdić na razumevanju i finansijskoj podršci za realizaciju kviza. Nagrade su tradicionalne, a dobitnici gotovo ustaljeni. Pobednicima se obratioi i predsednik aktiva direktora škola, Vitomir Radak…

–Čestitam svim učesnicima i svim školama. Jako sam zadovoljan što su sve škole prepoznale vrednost ovakvog kviza. Dugujemo zahvalnost televiziji “Rubin” i Sekretarijatu za društvene delatnosti, jer podržavaju ovakav vid promovisanja lepih stvari, koje se  događaju  u školama. Ja sam to više puta rekao, da televizija “Rubin” ima sluha za sve škole i da sve prati, kada su školska dešavanja u pitanju. Jako mi je drago što sam bio mali deo cele ove priče. Čestitam svima, pogotovo pobednicima, a pošto su kao tim bili najbolji čestitam timu škole  “Sveti Sava” i pogotovo mentoru, nastavniku Miroslavu Grujiću…

 

Prvu mesto i nagradu lap top odnela je OŠ “Sveti Sava”. Ekipu je  pripremao nastavnik Miroslav Grujić, koji je pripremao i ekipu OŠ “Žarko Zrenjanin”,  pobednika u prvom serijalu, što govori o kvalitetu rada pomenutog profesora. 

Kapiten zlatnih Aleksandar Selimović, pokazao je briljantno znanje iz opšte kulture, ali kako je naveo, bitno je da je tim uigran, kao i želja za otkrivanjem novih informacija, što im je kao  timu bilo osnovno načelo.

Pobednici drugog serijala, ovoga puta ništa manje vredni drugoplasirani i kao najbolji, kada su seoske škole u pitanju sa zavidnom količinom znanja,  dečaci OŠ “Vasa Stajić”.

Oni su  skoro do samog kraja bili realno blizu zlata. Svojim iskrenim nastupom, dobrom informisanošću, za čega su se potrudile nastavnice Olgica Miletić  i Jelena Matić, osvojili su simpatije publike. Kapiten tima, Radovan Vitomirov kaže da je dobro na ovaj način proveriti svoje znanje.

 

Treći, u konkurenciji 15 škola, bili su “Đurini osnovci”, koje je pripremala nastavnica Kristijana Kukić. Prepoznatljiva ekipa dobrih i jakih učenika OŠ “Đura Jakšić” dokazala je da je vredno radila i da je bronza važna kao  zlato.

 

 

Kapiten ekipe Vukašin Savković smatra da je bolja ekipa to ipak  dokazala boljim plasmanom.

 

 

Direktor TV”Rubin” uručio je nagrade, za prvoplasirane lap top, za drugoplasirane digitalnu web kameru sa stalkom, dok su trećeplasirani, takođe svojoj školi odneli digitalni fotoaparat, sa stalkom.