Završena grejna sezona

Vremenskom prognozom za naredne dane nisu predviđene niske temperature tako da je u Kikindi za stanovnike koji se greju na daljinsko grejanje završena grejna sezona. Sezona je trajala 195 dana i najduža je u istoriji JP „Toplana“, istakao je Miroslav Čičulić, direktor.

Cena za potrošače nije menjana. Domaćinstva tokom zime plaćaju 158,19 dinara, a tokom leta 39,5 dinara po kvadratnom metru. Dug za gas JP „Toplana“ u ovom momentu je 59,5 miliona dinara izuzimajući „Srbijagasa“ prema ovoj firmi i obrnuto na iznos na 147,7 miliona dinara.

Potraživanja ovog javnog preduzeća su 36,5 miliona dinara, 27 miliona od građana i 9,5 miliona dinara od pravnih lica. Dug može da se otplati kroz reprogram na tri rate, s tim što se trećina ukupnog duga uplaćuje odmah.

Sa početkom građevinske sezone biće zamenjen toplovod na manjim deonicama na Mikronaselju i u centru grada koje su bile najproblematičnije tokom grejne sezone. Za radove je planirano tri miliona dinara.JP „Toplana“ u saradnji sa lokalnom samoupravom konkurisalo je kod Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za sredstva za rekonstrukciju toplovoda u delu ulice Braće Tatić od zgrade Policijske uprave do ulice Vuka Karadžića u dužini od 226 metara. Investicija je vredna 17 miliona dinara.