Završen toplovod u ulici Braće Tatić

U ulici Braće Tatić od kućnog broja tri do ulice Vuka Karadžića završena je izgradnja vrelovoda. Zamenjen je jedan od najstarijih toplovoda u gradu koji je bio star skoro četiri decenije. U vrelovod dužine 240 metara uloženo je 17 miliona i 350 hiljada dinara od čega je učešće Grada Kikinde 1,8 miliona, a 15,5 miliona dinara je uložio Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

-Radovi su završeni u roku i kao što je obećano izgradnja vrelovoda nije uticala na grejnu sezonu. Moram da istaknem da je reč o investiciji Grada Kikinde, a prvi rezultati su jako dobri tako da u centru više nemamo gubitka tople vode u sistemu daljinskog grejanja – istakao je Miroslav Čičulić, direktor JP “Toplana”.

Gubici, kako ističe naš sagovornik, u ovom delu toplovoda bili su i do 30 kubika tople vode na dan tokom grejne sezone, tako da se očekuju i velike uštede. Postoje i planovi za ulaganja u narednoj godini.

-Najvažnija investicija koja je neophodna je gašenje kotlarnice u Hajduk Veljkovoj ulici i spajanje na magistralni vrelovod u centru. Ovo ulaganje je oko 28 miliona dinara, što je poprilična svota. Osim toga nastavićemo zamenu krakova toplovoda po dva u Mikronaselju i po dva u centru grada koji su dotrajali – rekao je Čičulić.

Grejna sezona počela je bez većih problema, istakao je naš sagovornik:

-Grejna sezona teče bez problema na vrelovodu. Imamo manjih problema u stanovima gde grejna nisu postavljena kako treba pa dolazi do pojave vazduha. Dve manje havarije imali smo u Banatskom Velikom Selu koje su otklonjene pre nekoliko dana.

U Kikindi ima još oko 30 odsto starog toplovoda koji bi trebalo zameniti u narednim godinama.