Završen prvi upisni rok u VŠSSOV

Period prijemnih ispita i upisa na fakultete uveliko je u toku. Trenutno se kalendarski nalazimo između dva upisna roka, a u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u prvom roku prijemni ispit je položilo 60 budućih brucoša. To znači da je ostalo još 85 slobodnih mesta u drugom krugu.

Na smeru Strukovni vaspitač za tradicionalne igre budžetska mesta su popunjena, ali ih još ima na smerovima Strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta i Strukovni vaspitač dece jaslenog uzrasta. Prijemni ispit protekao je bez ikakvih problema.

-Prošlo je standardno. Predmetni nastavnici su osmislili testove opšte kulture. Mislim da su kandidati zadovoljni, jer su uglavnom svi upali na budžet, kaže zamenica direktora VŠSSOV Angela Mesaroš Živkov.

Drugi krug se očekuje krajem septembra. Interesovanje za upis jedine visokoškolske ustanove u Kikindi je slično kao što je bilo prethodnih godina.

U Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača podsećaju da je u toku i prijava za specijalističke strukovne studije. Oni koji žele da unaprede svoje znanje mogu to da urade preko šest modula, a nakon diplomiranja dobijaju zvanje strukovnog vaspitača specijaliste.