Završen kamp u Naučnom kamionu

Radionicom iz programiranja završen je kamp za kikindske osnovce, koji se odvijao u Naučnom kamionu „Noći istraživača“. Organizator ovog petodnevnog događaja u našem gradu bio je Centar za stručno usavršavanje, a procenjeno je da je oko 700 osnovaca prisustvovalo kampu.

Direktor ove ustanove Dejan Karanović kaže i da je masovna poseta Naučnom kamionu dokaz dobrog rada kikindskog školstva i pokazatelj da su deca željna da nauče nešto novo, iako je raspust počeo:

Videli smo da nauka nije bauk i da je samo treba predstaviti na najbolji mogući način. Sve zavisi od nastavnika, jer ako uspe da zainteresuje decu, kao što je sad slučaj, kada je počeo raspust i deca su zasićena škole, ali to što su ove, govori da su naši nastavnici uradili posao maksimalno kvalitetno.

Ovim je pokazano da prirodne nauke više ne spadaju u grupu „teških“ školskih predmeta. U Naučnom kamionu tokom trajanja kampa deca su mogla da prisustvuju radionicama i iz oblasti umetnosti. Svi programi bili su besplatni, a najaktivniji učesnici nagrađeni su prigodnim poklonom.