Završavaju se radovi na Hramu svetih Kozme i Damjana

Pre 17 godina u Kikindi je počela izgradnja Hrama svetih Kozme i Damjana, a u narednih mesec i po dana radovi će biti privedeni kraju. Tim povodom organizovana je akcija uređenja porte i farbanje ograde oko hrama u kojoj je učestvovalo 15-ak vernika i sveštenika.

-Sve što možemo sami odradimo jer nas u narednom periodu čeka dosta posla. Tokom nedelje očekujemo da započne postavljanje pločica na stepeništu, kao i ostali završni radovi na spoljašnosti hrama. Očekujem da sve završimo do 14. jula kada je planirano svečano osvećenje – istakao je otac Boban Petrović, jerej.

Starešina Hrama svetih Kozme i Damjana otac Boban Petrović dodaje da će osvećenje hrama biti veliki događaj za sve Kikinđane jer se dugo nije osvećivala nijedna crkva. Za osvećenje hrama odabran je 14. jul kada je i hramovna slava Sveti Vrači.Na kraju će još ostati freskopisanje unutar hrama, koje će prema rečima oca Bobana Petrovića, sačekati dve, tri godine kako bi na zidovima što bolje sazreo malter. Od 2003. godine do danas u izgradnju svetinje uloženo je 70 miliona dinara.