Zatvarnje Sportskih igara mladih

Pošto je u maju Kikinda bila domaćin otvaranja Sportskih igara mladih za čitavu Srbiju, u našem gradu igre su svečano i zatvorene. Ovom događaju prisustvovali su sportisti, predstavnici gradske uprave, Saveza za školski sport Srbije i Sportskih igara mladih.

Gradonačelnik Pavle Markov istakao je da je Kikinda grad sporta i da će uvek podržavati slične manifestacije:

-Kikinda je proglašena za grad koji je najbolji domaćin Sportskih igara mladih, što nam puno znači. Na igrama u našem gradu bilo je više od 5.000 učesnika. Uspeh je i što je nekoliko sportista iz našeg grada sa regionalnog takmičenja u Splitu donelo nekoliko medalja. Okupili smo veliki broj ljudi i dece i pokazali koliko je važan školski sport koji je dugo bio zapostavljen. Bavljenje sportom je važno jer se mladi opredeljuju za zdrav način života.

Partner Sportskih igara mladih je i Savez za školski sport Srbije.

-Uvek mi je veliko zadovoljstvo da dođem u Kikindu. Ovde se misli o deci i mladima i ulaže se u sport. Na Sportskim igrama mladih u Kikindi učestvovao je veliki broj dece, uz dobru organizaciju iz čega se vidi odnos sportskih radnika i gradske vlasti prema ovaoj manifestaciji. Zadovoljstvo mi je da budem deo ovih igara jer pre svega mlade usmerava da se bave sportom – rekao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Direktorica Sportskih igara Srbije Ivana Jovanović istakala je da je Kikinda grad sa velikim srcem:

-Ponosni smo na saradnju sa lokalnom samoupravom, kabinetom gradonačelnika i Savezom za školski sport Srbije. Ceo region pričao je o Kikindi, a mališani iz Kikinde dali su nam motiv da radimo bolje i više.Na Sportskim igrama mladih ove godine imali smo više od 160.000 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske što je najveći broj do sada.

Jeleni Krvopić, direktorici OŠ “Jovan Popović” dodeljeno je priznanje za najboljeg koordinatora Sportskih igara mladih.Među kikindskim sportistima koji su osvojili medalje na finalnom takmičenju u Splitu je i 15-godišnja Ivana Mršić koja je u Kikindu donela srebro u stonom tenisu. Ivana je osvojila i vrednu nagradu dres FK “Real Madrid” sa potpisima svih igrača. Osim Ivane Mršić, zlatnu medalji u šahu osvojila je Marijana Bilić, a teniseri Mia Gavranov i Stefan Šibul okitili su se srebrnim medaljama.