Zastava 63. Padobranske brigade stigla u Kikindu

Udruženje veterana 63. Padobranske brigade u čast prijateljstva i bratstva među pripadnicima ove brigade kojih ima svuda po svetu, organizovalo je akciju tokom koje će zastava ove brigade obići sve gradove u Srbiji. Zastava je proneta i kroz Kikindu, a kod spomenika “Tuga” nekadašnji članovi ove brigade okupili su se kako bi odali počast sugrađaninu Antalu Šipošu koji je kao pripadnik 63. Padobranske brigade poginuo 1992. godine Mostaru, istakao je Dragan Milinković, član udruženja veterana 63. Padobranske brigade.

-Zbog epidemiološke situacije izostalo je okupljanje padobranaca 14. oktobra u Nišu, na Vidovdanskom skupu, Balkanskom skoku prijateljstva i Danu osnivanja brigade. Stoga je odlučeno da zastava obiđe čitavu zemlju, ali i zemlje u Evropi i svetu, gde god ima naših pripadnika da bi na kraju bila vraćena u matičnu bazu u Niš – rekao je Milinković.

Čin putovanja zastave jedinstven je u svetu kada su u pitanju specijalne brigade. Zastava je stigla iz Zrenjanina i iz Kikinde odlazi u Suboticu. Nakon što se nađe u svim mestima Srbije, zastava će obići i Rusiju, Izrael, Ameriku, Australiju i sve druge zemlje u kojima ima pripadnika ove brigade.