Zamenjen toplovod u delu Mirkonaselja

U ulici Petefi Šandora ,nekadašnjem Bloku H i u delu od ulice Josifa Pančića do Jovana Jovanovića Zmaja ,nekadašnjem Bloku I, završava se zamena toplovoda. Kako ističe Miroslav Čičulić direktor JP “Toplane” u ovom delu Mikronaselja toplovod je bio u najlošijem stanju.

-Već nekoliko godina nakon završetka grejne sezone menjamo toplovod u onim delovima grada u kojima smo tokom zime imali najviše havarija u grejnoj sezoni. Ukupna dužina trase je 220 metara, a investicija je vredna oko četiri miliona dinara – istakao je Čičulić.

Na pomenutom delu toplovoda tokom protekle grejne sezone bilo je više intrevencija. Osim toga što će radovi smanjiti broj havarija ostvariće se i uštede.

-Očekuje nas još jedan posao u centru Mikronaselja gde ćemo jednu od zgrada prevezati na nov vod. Nakon toga selimo se u centar grada gde ćemo takođe menjati toplovod na deonicama na kojima smo imali problema. Zajedno sa gradskom upravom biće raspisna javna nabavka za zamenu toplovoda i izradu novih podstanica u Osnovnoj muzičkoj školi “Slobodan Malbaški” i Narodnoj biblioteci “Jovan Popović”. Vrednost ovog posla procenjena je na oko pet miliona dinara – kaže naš sagovornik.

Za mašinske radove bili su zaduženi JP “Toplana” i Progres inženjering, a za građevinske firma “Zlatna greda” . Planirano je da sav posao bude završen do kraja nedelje.