Zamenica gradonačelnika posetila umetnike koji stvaraju na „Terri“

Sve ono što se trenutno dešava u Ateljeu „Terra“ možemo nazvati najvažnijim kulturnim događajem našeg grada, reči su zamenice gradonačelnika Bosiljke Srdić, koja je posetila umetnike, učesnika 36. Internacionalnog simpozijuma skulpture u terakoti „Terra 2017“.

Ona je istakla da su umetnici koji stvaraju na simpozijumu „Terra“ uvek dobrodošli i dragi gosti Kikinde. Oni će našem gradu ostaviti pravo umetničko bogatstvo.

Ponovila bih ono što je već toliko puta rečeno, a to je da je „Terra“ brend Kikinde. Gradska uprava će i u narednom periodu, pomoći ovaj kulturni gigant našeg grada.

Direktor „Terre“ Slobodan Kojić naglasio je da je ovo poseban simpozijum i zbog činjenice da će se na jesen otvoriti dugo očekivani muzej ove institucije. Kada se muzej otvori, „Terra“ će nastaviti sa razvojem svog brenda.

-Već je izvesno da će iste jeseni startovati specijalistički studiji pod okriljem „Terre“ i Umetničke akademije iz Novog Sada. Sledeće godine krećemo dalje sa proizvodnjom suvenira i hoćemo da anagažujemo mnoge ljude da rade sa nama. Konačno će taj točak zamajac zvani „brend Terra“ krenuti da dobija na ubrzanju, istakao je Kojić.

Budući muzej „Terra“ nalaziće se na prostoru nekadašnje kikindske kasarne. Zamenica gradonačelnika naglasila je da će Gradska uprava i u narednom pratiti planove „Terre“ i podržati ih u skladu sa finansijskim mogućnostima.