OFK “Kikinda 1909” savladala ŽAK sa 5:2

U gradskom derbiju odigranom juče na stadionu Vašarište fudbaleri ŽAK-a izgubili su sa 5:2 od OFK „Kikinde 1909“. U gradskom derbiju Vojvođanske lige – Istok gledaoci koji su došli na stadion Vašarište nisu ostali razočarani kišom golova.

-Publika je imala šta da vidi. Sedam golova retkost je na derbijima. Iskontrolisali smo utakmicu do kraja, a naročito u prvom poluvremenu kada smo imali ubedljivo vođstvo od 3:0. Uspeli smo da vežemo i četvrtu pobedu i sada smo u grupi timova koji konkurišu za sam vrh tabele. Ekipi ŽAK-a čestitam na borbenosti – istakao je Saša Kresoja, trener OFK „Kikinda 1909“.

Jovica Lakić, trener FK ŽAK ističe da je neiskustvo fudbalera njegovog tima bilo je presudno za poraz.

-Gostujući igrači su zasluženo pobedili. Platili smo danak neiskustva. Na momente igramao dobro, ali psihološki još uvek nismo zreli za ozbiljan fudbal. Uzrok svega su naše greške – dodao je Jovica Lakić, trener FK ŽAK.

Derbi je pratilo oko 900 gledalaca. Ulazak se nije naplaćivao, ali su se prikupljala sredstva za lečenje 14-mesečne sugrađanke Tise Sredojev.

Takođe u 6. kolu Vojvođanske lige -Istok u Novim Kozarcima „Sloboda“ je sa 7:1 slavila protiv „Sloge“ iz Plandišta. I na ovoj utakmici sakupljao se novac za lečenje male Tise.

U Srpskoj ligi -Vojvodina „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela pretpela je poraz od 3:0 na gostovanju u Bečeju. Posle 6. kola Velikoselci se nalaze na 13. mestu na tabeli sa pet bodova.

U Područnoj ligi Zrenjanin u lokalnom derbiju mokrinski „Delija“ sa 3:0 savladao je nakovački „Poletu“. Ruskoselska „Crvena zvezda“ u Botošu je sa 2:1 izgubila od „Omladinca“.U Međuopštinskoj ligi „Žitište-Kikinda“ bašaidska „Vojvodina“ remizirala je rezultatom 1:1 protiv „1.oktobra“ u Srpskom Itebeju. „Napredak“ iz Banatske Topole kao domaćin izgubio je sa 4:0 od „Napretka“ iz Česterega.