ŽAK nadmoćniji od “Poleta” u komšijskom derbiju, a “Delija” u derbiju prvenstva izgubio od “2.oktobra”

U 21. kolu Vojvođanske lige -istok u komšijskom derbiju fudbaleri ŽAK-a na gostovanju u Nakovu pobedili su ekipu “Poleta” sa 2:1. Slavili su i prvotimci “Kozare” iz Banatskog Velikog Sela koji su sa 2:0 u Kovinu bili nadmoćniji od “Radničkog”.Velikoselci se sada nalaze drugi na tabeli i imaju bod manje od prvoplasiranog Vršca. OFK “Kikinda 1909” na domaćem terenu remizirala je sa “Slogom ” iz Plandišta 0:0, a fudbaleri novokozarčke “Slobode” sa 3:0 savladali su “Jedinstvo” iz Novog Bečeja.

U Područnoj ligi Zrenjanin “Crvena zvezda” iz Ruskog Sela na domaćem terenu sa 3:0 pobedila je “Mladosti” iz Lukićeva, a bašaidska “Vojvodina” takođe kao domaćin igrala je nerešeno 0:0 protiv fudbalera “Rusande” iz Melenaca.

U Međopštinskoj ligi u derbiju prvenstva “Delija ” iz Mokrina kao domaćin izgubio je od “2.oktobar” iz Kumana rezultatom 2:1. “Napredak” iz Banatske Topole bio je slobodan.

Posle uskršnje pauze nastavljena je i Super B liga za rukometaše. U 17. kolu u Sportskoj hali “Jezero” rukometaši “Kikinde Grindex” bili su nadmoćniji od “Crvenke”, a krajni rezultat bio je 36:18. Rukometaši nastavljaju trku za prvo mesto jer imaju dva boda manje od prvoplasirane “Kolubare”. U poslednjem kolu regularnog dela Super A lige rukometašice “Kikinde” na domaćem terenu savladale su “Junior” iz Beograda rezultatom 27:23 i sada se nalaze na šestom mestu.

Muški odbojkaški klub na kadetskom prvenstvu Vojvodine u Sremskoj Mitrovici zauzeo je treće mesto jer su sa 3:2 pobedili “Srem”, čime su stekli pravo da učestvuju na kadetskom prvenstvu Srbije.