Zajednička ulaganja grada i Pokrajine u sportsku infrastrukturu

Zajednička ulaganja grada i Pokrajine u sportsku infrastrukturu

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu tokom godine izdvojio je sredstva za uređenje i rekosntrukciju sportskih objekata u Kikindi. U pratnji gradonačlenika Pavla Markov pokrajinski sekretar Vladimir Batez obišao je SC „Jezero“ gde je zajedničkim ulaganjima gradske uprave i pomenutog sekretarijata u iznosu od devet miliona dinara prvi put od izgradnje rekonstruisan veliki bazen .

-Veliki bazen unutar SC „Jezero“ bio je u veoma lošem stanju. Novac za radove u najvećoj meri obezbeđen je iz gradskog budžeta, ali nam je pomogao i pokrajinski sekretar Vladimir Batez koji je imao razumevanja za ovaj projekat. Sredstvima pokrajinskog sekretarijata zamenili smo zaštitne maske na kompletnom objektu u šta je utrošeno 11 miliona dinara. Još uvek nismo zadovoljni sa stanjem u SC „Jezero“ i u narednom periodu radićemo na tome da se sve dovede u najbolje moguće stanje – istakao je Pavle Markov.

-Ovde je pokrajinski sekretarijat bio sufinansijer radova, a za svaku podršku je da lokalna samouprava izdvoji većinu novca za rekonstrukciju ovako važnog objekta – rekao je Vladimir Batez.

Nakon 50 godina zahvaljujući gradu i pokrajinskom sekretarijatu urađena je sveobuhvatna rekonstrukcija dvorišta OŠ „Vuk Karadžić“.U radove je uloženo osam miliona dinara od čega je pet miliona izdvojila lokalna samouprava, a ostatak pokrajinski sekretarijat.

-Teren u školi bio je neuslovan za decu i korisnike. Škola je u srcu grada, a za svu decu je važno da imaju dobre uslove za bavljenje fizičkom kulturom i sportom – napomenuo je Markov.

Markov i Batez posetili su i FK „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela koji se od ove godine takmiči u višem rangu Srpskoj ligi -Vojvodina. Ovde je bilo reči o budućim ulaganjima koja se odnose na izgradnju objekta od 350 kvadrata u kojima bi bile svlačionice, sala za sastanke, pomoćne prostorije.

-„Kozara „ je klub koji je postigao odličan uspeh i gde se izuzetno radi sa igračima, zato ne čudi njihov ulazak u viši rang takmičenja. Klub ima problema sa dotrajalom zgradom na stadionu i na nama je da im pomognomo da to reše. Uverili smo se da se glavni i pomoćni teren odlično održavaju – kazao je Markov.

-Praksa pokrajisnkog sekretarijata je da obilazimo teren i da u razgovoru sa korsnicima sportskih objekata čujemo šta im je potrebno. „Kozari“ je potrebna nova zgrada u sklopu stadiona koja bi ispunjavala sve kriterijume ulaska u viši rang takmičenja – objasnio je Batez.

Batez je dodao da su svi sekretarijati i pokrajinska Vlada na raspolaganju lokalnim samoupravama kako bi im pomogli da unaprede život građana u svojim sredinama.