Zajednička predstava predškolaca i đaka OŠ “Žarko Zrenjanin”

U jednoj od najvećih škola na teritoriji grada Kikinde, OŠ „Žarko Zrenjanin“ radno i svečano je obeležen Dan škole.

Nakon što su, radno obeležili svoj dan u prostorijama škole i to u vidu raznih radionica i edukacija, đaci i nastavnici, kao i mnogobrojni gosti su se izmestili u Narodno pozorište, gde je organizovana svečanost. Kolektiv škole ima lepu saradnju sa roditeljima, ali uživa i  podršku   lokalne samouprave, koja se zasniva na dobrim rezultatima koje škola ostvaruje na raznim takmičenjima, rekla je zamenica gradonačelnika, Bosiljka Srdić, koja prati  rad  ustanova kulture i svojim prisustvom ispoštuje angažovanja kako nastavnika i učitelja, tako i đaka:

-U ovakvim prilikama, ja posebno želim da pozdravim učenike, kolektiv, roditelje, kao i sve prijatelje OŠ “Žarko Zrenjanin”. Ja bih mogla ovom prilikom da vam pričam kako ova škola treba da se razvija, da prati nove  trendove u obrazovanju, da se usavršava, da bude sve bolja i bolja, ali…verujte mi, oni to rade na tako savršen način, da je to nama u Gradskoj upravi   prepoznato, vidljivo i da sve to svakako podržavamo. I to ne samo mi, već i učenici, zatim roditelji, pa i sami građani. Meni ovom prilikom ostaje da, u ime Gradske uprave, svoje lično ime čestitam Dan škole, da im poželim srećno i uspešno zajedničko odrastanje i da nam donose sve bolje i bolje greneracije.  

Kako objašnjava direktor škole, tradicionalno su bili organozovani i sportski sureti sa drugim osnovnim školama, ali i vajarske i druge kreativne radionice:

-Hvala na lepim rečima. Naša škola je uvek u radnom i svečanom obeležavanju škole. Đaci, ali i kolektiv kao i roditelji, svi učestvujemo  i u  realizaciji samih radionica, ali i u programu. Sarađujemo u okviru realizacije ovog bitnog datuma i sa drugim školama, pri čemu mislim na  sportska  nadmetanja,  a saradnja i sa PU “Dragoljub Udicki” biće evidentna kroz zanimljivu pozorišnu predstavu, koju ćemo odigrati ovde, na bini Narodnog pozorišta.

OŠ „Žarko Zrenjanin“ je osnovana 1955. godini. 25 godina je ova škola bila smeštena, u samom centru grada, u zgradi sadašnjeg Kulturnog centra, a od 1980. godine škola se nalazi u Mikro naselju u novoizgrađenom objektu, koji je ujedno i najmodernije opremljen od svih škola u gradu i okolnim selima.