“Zajednici zajedno” u Iđošu i Sajanu

Dobre vesti stižu iz sela Iđoš gde su počeli radovi na uređenju prostorija i stadiona FK Borac dok će u Sajanu biti uređen teren za mali fudbal.

Zahvaljujući sredstvima NIS koja je putem konkursa „Zajednici zajedno“ Mesnoj zajednici Iđoš i osnovnoj školi iz Sajana dodelila blizu 2 miliona 300 hiljada dinara, u Iđošu su počeli radovi na uređenju prostora Fudbalskog Kluba „Borac“. Posao je poveren kikindskoj firmi građevinar . Uređenje stadiona i prostorija Borca bilo je potrebno radi stvaranja boljih uslova za sport u selu.

Naš stadion nije u zavidnom stanju, ne mogu da kažem ni da je u jako lošem stanju ali ova sredstva su značajna jer ćemo mi od leta krenuti da radimo sa pionirima i nižim uzrasnim kategorijama, oformićemo ekipe mlađih naraštaja i uključiti ih u FK Borac. Sa ovim sredstvima ćemo srediti prostor kluba da njima bude konforan. Jako mi je drago što će to sve biti usmereno na našu decu. Očekivani rezultat projekta će biti obnovljen objekat FK „Borac“ što se tiče zidarskih, stolarskih, keramičkih radova, izrade ograde, popravke hirdotehničkih instalacija i obnove eletroinstalacija. Pored profesionalnog sporta teren se može koristiti i za rekreaciju a tu može da se uključi celo selo a evo i naše komšije iz Sajana sa kojima veoma lepo sarađujemo, kaže Miodrag Komanov, predsednik MZ Iđoš.

Projekat Mesne zajednice Iđoš urađen je u partnerstvu sa Osnovnom Školom „Mora Karolj“. Partnerstvom je predviđeno uređenje terena za mali fudbal u Sajanu. Postaviće se zaštitne mreže, rasveta i klupe. Za tu namenu je predviđeno manje od 300.000 dinara.

S obirom da u Sajanu postoji samo jedno sportsko udruženje i to Udruženje sportskih ribolovaca, mislim da je značajno da pobošljamo uslove za sport i utičemo na razvijanje sporta a naravno ako to želimo moramo da ostvarimo i uslove i tako utičemo na to da mladi budu aktivniji. Pored školske dece, teren za mali fudbal koriste i mladi, pogotovo u letnjem periodu, mladi se na tom mestu okupljaju jer je to jedina lokacija za okupljanje u selu, kaže Apro Kornel, asistent na projektu.

 

 

 

I u Sajanu i u Iđošu, ovi poslovi koji će zasigurno poboljšati uslove za bavljenje sportom i rekreacijom trebalo bi da budu završeni do kraja aprila.